Arkiv

Depresjon har fått en fornyet oppmerksomhet i nyhetsbildet etter Robin Williams’ tragiske bortgang. Men hvordan brukes begrepet, og har det noen betydning hvordan vi bruker det?

Stigmaet som hefter ved psykisk sykdom er reelt; det er uforskammet å late som noe annet.

Dersom bipolare lidelser er trendy tilbehør for kjendiser, hvor står ikke flere av dem fram med den angivelige motediagnosen?

Å insistere på meningsskaping og symptombehandling som motstridende kategorier, kan skape unødige hindre i debatten om psykisk helse og stå stå i veien for nødvendige kompromisser.

Fordommene mot personer med psykiske helseproblemer er tallrike, og i motsetning til mange andre fordommer gjentas de jevnlig i media for dramatisk eller humoristisk effekt.

For å komme til nytte i bekjempelsen av fordommer mot psykiske lidelser må informasjon settes i en tilpasset sammenheng som gir mening for ulike mottakergrupper.

Aftenposten melder at fredag skiller seg ut som ukedagen hvor flest tar sitt eget liv, men fokuset på en statisisk tilfeldighet drar oppmerksomheten bort fra et viktigere budskap.

Å klassifisere alt som et anliggende for psykisk helse er å sykeliggjøre dagliglivet, og det kan i verste fall føre til et dårligere tilbud for de sykeste.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.