Min mor er bipolar.

Det har vært noen svært tøffe år før behandlingen til mamma ble riktig. Hun fikk feil diagnose da jeg var barn hvor hun da vist nok skal ha vært deprimert og slitt med angst.

Det viste seg mange år senere at hun slettes ikke hadde rette diagnosen! Første hendelsen var at jeg fant etter et selvmordsforsøk. Jeg kontakter fagkyndige helsearbeidere ved legevakten å fordi jeg gav uttrykk for at jeg hadde kontroll på puls og tegn så måtte jeg ta henne med meg hjem å observere henne 1 gang per time uten at hun hadde fått noe som helst tilsyn av lege eller annet fagpersonell. Jeg som pårørende ble ikke ivaretatt på noe som helst vis å føler at det er svært viktig enten man er gravid eller ei, jente eller gutt, datter , sønn eller ektefelle. Etter dette hadde vi nye episoder hvor hun plutselig var borte å vi ikke kunne oppnå kontakt å hun var etterlyst over hele Skandinavia!

Mamma prøvde igjen å ta sitt eget liv, dette var en fryktelig situasjon, til sykehuset kom vi å mamma trodde selv hun var død. Vi får vite av helsepersonell som er på jobb at dette kunne gått veldig galt men hun kom inn i grevens tid å hun ville bli tett oppfulgt av en psykolog som ville gi rette diagnose å medisinering.

Vi pårørende sto igjen som spørsmålstegn å fikk ingen informasjon! Det vi vet og har lært om denne diagnosen i dag har jeg som datter å nærmeste pårørende måtte lese meg frem til via internett og forum. Ingen innen helsevesen har snakket med oss om sykdommen eller hvordan vi har hatt det i disse tøffe årene!

Jeg holder selv på med videreutdanning innen psykisk helse og vet at ingen pårørende vil få den behandlingen av meg som fagpersonell som jeg den gang fikk! Det å være mamma for sin egen mamma er noe enhver person burde få er foruten! Mamma har i dag fått diagnosen bipolar lidelse type 1 med angst.

Spør dere meg som pårørende burde sannheten frem i lyset at pårørende blir helt glemt i situasjoner som dette for absolutt alt fokus går på pasienten, det er riktig at hovedfokus skal være på den syke men det er svært viktig å ivareta de pårørende da det kan være veldig traumatiserende å finne sin nærmeste selvmordsforsøk og ikke få vite hvordan eller hva som kan gjøres på hjemmebane for å fremme god psykisk helse hos den syke!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.