Katastrofe å bli medisinert

Jeg nærmet meg 60 år da fikk jeg se psykiatrien fra innsiden.Det var en sjokkopplevelse.

Jeg har vært bedriftsleder i nærmere 40 år og veldig vant til å omgåes mennesker. Både privat og i jobbsammenheng. Jeg som aldri har vært syk, verken psykisk eller fysisk opplevde en krise i livet. Det vil si mistet min mann plutselig etter mange års ekteskap jeg gikk i sjokk og ble innlagt på psykiatrisk sykehus.

Plutselig å bli fullstendig umyndiggjort , var verre enn det sjokket som ledet til innleggelse. Jeg ble tvangsmedisinert og utsatt for grov vold, går det virkelig an å behandle mennesker på den måten?  Ja,tydeligvis. En ung psykiater under utdannelse, gav meg diagnose bipolar. Jeg som aldri hadde vært manisk eller deprimert tidligere. Dessverre hørte jeg på legen som skulle være fagperson, og valgte etter hvert å ta psykofarma. Dette ble en katastrofe i mitt liv. Ikke bare ble jeg "flat" men etter hvert kom bivirkningene på vitale kroppsorganer.

Skremmende hvor lite legene er villig til å se sammenheng mellom fysiske sykdommer og psykofarma.
Jeg har spurt meg selv , mange ganger hva jeg skulle med denne erfaringen? Det er skremmende lett å stille en psykisk diagnose, for så å medisinere med sterke psykofarma.

Jeg har brukt en del tid på å se hvordan "systemet" i Norge fungerer når det gjelder tilbakemeldinger fra pasienter og pårørende.
Det er flott med mange utvalg og organisasjoner,men hva hjelper det når det ikke fungerer? 
Man blir ikke hørt og tatt på alvor når det gjelder tilbakemeldinger.  Psykiatere er mer opptatt av å medisinere,stille diagnose,enn å lytte til pasienter og pårørende. Dette er det samme over hele verden ,dessverre.Det som er så synd, er at mange blir så syke og avkreftet at de ikke orker belastningen/ kampen mot psykiatrisk behandling..

Hvorfor blir det flere og flere som får diagnose "Bipolar"? Er det fordi legemiddelindustrien skal selge flere og flere meget skadelige medisiner?
Amerikanere er ledende i verden når det gjelder markedsføring.De skyr ingen middler for å få produkter ut på markedet. Se hvem som står bak alle fastfood kjedene , for eksempel.  For ikke å snakke om tobakksindustrien.  Hvordan de markedsførte sigaretter i dag 40 år etter er du nesten krimminell hvis du røyker i USA. Men det tok lang tid før de så sammenhengen mellom sykdom og sigarett røyk.

Tror det samme vil skje med psykofarma, hvis det ikke blir satt en stopper for utviklingen.Det er vanvittige pengesummer i omløp i psykofarma industrien.
Dette på bekostning av millioner av mennesker. verden over. Alle medisiner har bivirkninger, men når det gjelder psykofarma blir pasientene så stigmatisert, de blir ikke tatt på alvor.De er jo "gal"så deres stemme teller ikke. Er man ikke "gal"før så blir man det etter en tids bruk av psykofarma. Dette fordi det påvirker hjernen og andre vitale kroppsfunksjoner, som igjen gir eks,vis depresjon og utmattelse

Ikke rart at "mentalt"syke lever 20-30 år kortere enn andre.
En del psykiatere er begynt å våkne. Spesielt i USA, de har lenger erfaring med psykofarma. Men dessverre er legemiddelindustrien så sterk, og står bak så mye forskning og betaling til psykiatere, at det er umulig å nå fram. Psykiatere mottar store beløp for å promotere legemiddler og å skrive ut resepter. I tillegg til kurs konferanse reiser m.m.

Journalist,forsker og forfatter Robert Whitaker har forsket i mange tiår sammen med psykiatere psykologer og pasienter på tema psykiatri.Skrevet flere bøker og fått mange priser for sitt arbeid.  Så har vi Peter Gøtzche,prof.psykiatri ved Rigshospitalet i København en meget dyktig psykiater.som også jobber for å vekke sine kollegaer. Det virkelig på høy tid at andre får slippe til med informasjon.Dette er personer som har forsket i mange år på blant annet bipolar lidelse.

28
19.00-21.00 28. september 2021

Kronstad DPS. Fjøsangerveien 36, 5054 Bergen

29
18.00-20.00 29. september 2021

På Zoom, påmelding for lenke

29
18.30-19.30 29. september 2021

Oppmøte: Olav Tryggvasons-statuen/monumentet

29
19.15-21.15 29. september 2021

LINK Oslo: Kirkeveien 61, 0364 Oslo

30
11.30-13.30 30. september 2021

På Zoom, påmelding for lenke

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.