Om Bipolarforeningen

Bipolarforeningen er en frivillig medlemsorganisasjon som jobber samfunnspolitisk med psykisk helseproblematikk, og da med spesiell vekt på bipolare lidelser. Foreningen er for de som har en bipolar diagnose, samt familie, venner, fagpersoner, eller andre som er interessert i foreningens engasjement.

 
Trialogen
Bipolarforeningen er bygd opp rundt trialogen. Innen psykiatrien betyr det erfaringsutveksling "på lik linje" mellom pasient, pårørende og fagpersonell gjennom utdanning. Erfaringen de forskjellige har er ikke like, men likeverdige. Denne modellen er utbredt i Tyskland, Østerrike og Sveits der har de over 100 seminarer i året. Seminarene ønsker å gi et menneskelig og helhetlig bilde av psykisk sykdom og styrke dialogen. Dette vil kunne gi en dypere og bredere forståelse av hva psykisk sykdom er og kan oppleves for den enkelte så vel som grupper i offentligheten.

Bipolarforeningen er opptatt av at du finner frem til hva som fungerer best for deg, og at du respekteres for dette uavhengig om valget inneholder medisinfrie behandlingsforløp eller ikke. Dermed vil vi fremme og gi informasjon om både behandlingsforløp med og uten medikamenter.

Bipolarforeningen tilbyr støtte, undervisning, og veiledning med mer for alle som er berørt av bipolar lidelse eller for deg som ønsker informasjon. Vi jobber samfunnspolitisk på generelt grunnlag for å skape et bedre helsevesen og behandlingstilbud uavhengig av diagnose.

Vi har arrangert og kommer til å arrangere en rekke ulike aktiviteter og jobbe samfunnspolitisk for et bedre psykisk helsevesen og konkret behandling av bipolar lidelse. Vi baserer driften på frivillig arbeid og likepersonsarbeid, det vil si aktiviteter som er av og for personer som i ulike situasjoner har vært berørt av bipolar lidelse.

Vi får henvendelser fra media om ulike saker, og om vi kan stille til intervju. Bipolarforeningen kan stille til interjvuer, debatter i radio, tv og i andre sammenhenger.

Innholdet på Bipolarforeninges facebooksidenettside og i vårt forum er kun for informasjonsformål og er ikke ment å være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnostisering eller behandling.

Forslag som har fungert for noen individer fungerer ikke for alle. Diskuter alltid med din behandler før du bestemmer deg for type behandling eller medisiner du har lest om.

Om du er i et medisinsk nødstilfelle, ring din fastlege, legevakt eller 113 umiddelbart. Mental Helse har en døgnåpen hjelpetelefon: 116 123.

Mange spør oss om både diagnoser, behandling og veien å gå i helsevesenet. Bipolarforeningen anbefaler ikke spesifikke tester, behandlingssteder, medikamenter eller behandlinger. Bipolarforeningen gir informasjon om ulike tema om psykisk helse generellt og spesielt om bipolare lidelser, informasjonen er erfaringer fra medlemmer og forskning på bipolare lidelser. 

Medlemmer har mulighet til å stille spørsmål via svartjenesten og du kan sende spørsmål til oss på post@bipolarforeningen.no

Her finner du foreningens vedtekter, siste revisjon.

Se alle aktiviteter her.

18.00-20.00 20. mars 2018

Batteriet, Fredensborgveien 24 A, 2. etg.

19.00-21.00 20. mars 2018

Villa utsikten, Storgt. 9, Lillehammer

18.00-20.00 21. mars 2018

Batteriet, Jordbruksveien 46, Bodø.

18.00-20.00 21. mars 2018

Aksen på Husnes, Kvinnherad Frivilligsentral

18.30-20.30 21. mars 2018

Schultz gate 8

11.00-13.00 22. mars 2018

Skiringssalvn. 26, Sandefjord

18.00-21.00 22. mars 2018

Bankgata 9

18.30-20.30 22. mars 2018

Batteriet, Schultz gate 8

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.