Hjelpeinstanser

Om du mistenker at du har en bipolar diagnose bør du ta kontakt med din fastlege, som etter samtale med deg kan viderehenvise deg til ditt lokale DPS (Distriktpsykiatrisk senter). Etter henvisningen er sendt skal du ha svar innen 30 virkedager om når/om du får time.

Skal yte nødvendig helsehjelp til alle som til enhver tid oppholder seg i kommunen. Tjenestene er således ikke forbeholdt kommunens innbyggere.

Alle i Norge har tilbud om en fastlege. En fastlege kan du kontakte både om psykiske og fysiske vansker. Fastlegen kan være en samtalepartner og har mulighet til å henvise deg videre til andre faginstanser.

DPS en del av spesialisthelsetjenesten og tilbyr behandlinger uten innleggelser. Flere distrikspykaitriske sentre har i tillegg dagavdelinger, døgnavdelinger, akutt - team og brukerstyrte sengeplasser.

Legevakt:  Legevaktordningen er organisert på ulike måter i kommunene. Noen steder er det interkommunal legevakt på kveldstid, om nettene og i helgene. Øyeblikkelig hjelp på dagtid ivaretas normalt av fastlegene.

Det finnes ulike hjelpetelefoner og noen er en døgnåpen tjeneste. Den viktigste oppgaven er å være tilgjengelig for deg som har behov for dialog med et medmenneske.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.