Medikamentfri behandling

Ikke alle som har diagnosen bipolar lidelse ønsker medikamentell behandling. Bipolarforeningen er nøytrale i forhold til valg som tas av enkeltpersoner og vi anbefaler alltid å snakke med fastlege eller andre behandlere. 

I juni 2016 ble alle regionale helseforetak pålagt å ha etablerte tilbud om medikamentfri behandling for pasienter i det psykiske helsevernet. Helse Bergen har en oversikt over medisinfrie behandlingstilbud

Det finnes mange former for terapier og behandlinger som ikke anerkjennes av skolemedisinen som virkningsfulle for psykiske diagnoser. Tiltakene har ingen dokumentert effekt på psykiske diagnoser, men vil imidlertid kunne hjelpe på stress og dårlige perioder, de er ufarlige og kan hjelpe å øke livskvaliteten.

Lysterapi

Lysbehandling kan hjelpe mot depresjoner i tillegg til å ha effekt på søvnproblemer. En dansk undersøkelse viser at man kan dempe aktiviteten i hjernens fryktsenter i vinterens mørke måneder ved å utsette seg for lys som minner om dagslys i rundt en halv time hver dag.

Omega 3

Det er noen bevis for at Omega-3 oljer, som vanligvis finnes i fisk som laks, tunfisk, makrell og sverdfisk, har en positiv effekt på mental velvære. Noen studier viser også antidepressive egenskaper.

Mindfullness

Mindfulness dreier seg om å være fullt og helt oppmerksom på det som skjer i kroppen og tankene akkurat nå, for å fjerne negativ stress og få mentalt overskudd. Mindfulness er en metode som kan bidra til at du lettere observere følelsene dine på en nøytral måte.

Yoga

Er en gammel indisk filosofi som gir en skånsom form for mosjon og stressmestring. Det er veldig nyttig for å redusere stress og angst som ofte er forløpere til depresjon. Yoga kan også forebygge psykisk uhelse på grunn av stress.

Akupunktur

Akupunktur er en gammel form for healing utviklet innen tradisjonell medisin i Kina, Japan og andre østlige land. Akupunktur er basert på det prinsipp at stimulering av bestemte områder på huden påvirker funksjonen av visse organer i kroppen.

Graviditet og bipolare lidelser

Se alle aktiviteter her.

Visste du at bipolare lidelser har vært beskrevet helt fra Hippokrates tid, dvs 460 år f.Kr? Tilstander som vi i dag betegner som bipolar affektiv lidelse, tidligere kjent som manisk depressiv psykose eller sinnslidelse, er beskrevet siden ”tidenes morgen”.

Les mer

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.