Behandling

Det finnes ulike typer behandling av bipolare lidelser. Her kan du lese om de vanligste alternativene, både medikamentell og ikke-medikamentell. Det finnes ikke en spesifikk behandling for bipolare lidelser som hjelper for alle. Det er viktig at du og behandleren din i fellesskap kommer frem til en behandling som passer for deg.

Bipolarforeningen er opptatt av at du skal finne det alternativet som er best for deg, dette gjelder også ditt valg om bruk av medikamenter eller ikke.  

Hvis du ikke allerede har en behandler, kan fastlegen din henvise deg til DPS (Distriktspsykiatrisk senter). Fastlegen kan også henvise deg til en avtalespesialist. Her finner du en oversikt over avtalespesialister. Dette er bl.a. private psykologer og psykiatere som får driftstilskudd fra staten. ​Ved henvisning til avtalespesialist vil egenandelen du som pasient må betale, være den samme som ved behandling på et offentlig sykehus. Avtalespesialister vurderer og behandler tilstander som ikke krever innleggelse, tilsvarende sykehusenes poliklinikker. Hvis du har økonomi til det er det også mulig å få behandling av private behandlere, uten avtale, men da må du betale full timepris og frikort gjelder ikke.

Medisiner har forskjellig virkning fra person til person og må derfor tilpasses individuelt. Det er viktig at du og din behandler i fellesskap finner den behandlingen som er riktig for deg.

Ikke alle som har diagnosen bipolar lidelse ønsker medikamentell behandling. Bipolarforeningen er nøytrale i forhold til valg som tas av enkeltpersoner og vi anbefaler alltid å snakke med fastlege eller andre behandlere. 

Pakkeforløp for psykisk helse og rus ble innført den 1. januar 2019. Alle pasienter som henvises til psykisk helsevern tilbys pakkeforløp. Her finner du det du trenger å vite om pakkeforløpet. 

Nesten alle pasienter med stemningslidelser har søvnforstyrrelser i en eller annen form. Her finner du råd til god søvnhygiene.

Se alle aktiviteter her.

Visste du at bipolare lidelser har vært beskrevet helt fra Hippokrates tid, dvs 460 år f.Kr? Tilstander som vi i dag betegner som bipolar affektiv lidelse, tidligere kjent som manisk depressiv psykose eller sinnslidelse, er beskrevet siden ”tidenes morgen”.

Les mer

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.