Pinup Norway samler inn penger til Bipolarforeningen

Hvert år samler Pinup Norway inn penger til én ideell organisasjon som de mener gjør et viktig arbeid – i år falt valget på Bipolarforeningen.

Grunnleggeren av Pinup Norway, Christina Edelsteen, brenner for åpenhet rundt psykisk helse og har selv vært sykemeldt for depresjon. Hun vil få slutt på at mange lider i stillet, og mener det er viktig at vi respekterer hverandres ulikheter. Christina går under pinup-navnet Serenity Siren. I 2015 startet hun opp pinup Norway etter inspirasjon av hvordan de driver pinup i USA.

«Pinup kan være mer enn å bare kle seg oppi retro klær, det har også et budskap. Å lære at pinup kan brukes som en plattform var en viktig faktor for hvordan dette nettverket skulle bli».

Christinas ønske var at nettverket skulle være en motpol mot alt det negative man kan utsettes for til vanlig. «Sosiale medier er overalt og kryper inn under huden på en. I nettverket skulle man kunne være seg selv uten frykt for å bli møtt med vonde ord», sier hun.

Bruker pinup til å snakke om psykisk helse

"Vi står for kroppspositivisme - alle kropper er vakre! Vi mobber eller hetser ikke, og vi har respekt for hverandres (og andres) ulikheter. Alle bærer en historie med seg, og den gjør oss alle unike", sier Christina.

Psykisk helse er spesielt viktig for Christina, og hun har derfor brukt pinup som en måte å snakke om dette på. "Da jeg selv ble sykemeldt for depresjon, og det viste seg at jeg har flere ting i bagasjen, så innså jeg også at vi er veldig mange som lider i stillhet. Vi lider ikke nødvendigvis fordi vi har en diagnose, men fordi det kommer et stigma og mange fordommer med på lasset. Det kan fort føles ensomt å slite, og det er tungt å kjenne på i tillegg til lidelsen i seg selv", sier hun.

"Når det er sånn at de færreste aldri opplever psykisk sykdom i løpet av livet, så føles det unødvendig at man skal sitte alene med tankene. Så da bestemte jeg meg for at det er noe jeg i det minste kan prøve å gjøre noe med! Så min hjertesak er åpenhet rundt psykisk helse".

Flere av de som utgjør styret i Pinup Norway i dag har vært borti utfordringer i livet på ulike måter. De er enige om at det å skape en trygg plass for støtte og samhold er viktig.

"For mange er det å skulle leve ut sin indre pinup en utfordring i seg selv, men vi ser også at veldig mange av våre medlemmer virkelig har blomstret når de har hatt tryggheten i nettverket", sier Chrstina.

Christina har en drøm om at alle kan få kjenne på hva det gode livet kan tilby minst èn gang i livet, og hun sier seg velsignet for å ha vært så heldig å blitt kjent med mangfoldet av personligheter gjennom pinup.

"Jeg er ikke minst takknemlig for å kunne gi tilbake gjennom arbeidet med nettverket, og det vet jeg at jeg ikke er alene om å kjenne", sier Christina.

Sammen er vi dynamitt, rett og slett!

Hvert år samler finalistene til årets Miss Pinup Norway inn penger til en veldedig organisasjon. I år går midlene til Bipolarforeningen Norge, og vi er svært takknemlig for bidragene og støtten. Vi ønsker alle finalister lykke til i kåringen den 1. juni 2019.

Vil du være med å gi et bidrag til Bipolarforeningen? Da kan du enten donere via Vipps til nr. 17298 eller direkte til foreningens konto:1503.18.89895.

Foto: Kristian Kittelsaa. Styreleder Christina Edelsteen (sittende) og nestleder Beate (stående) i Pinup Norway.

Se alle aktiviteter her.

12.00-14.00 22. juni 2019

Tønsberg og Færder Bibliotek, Storgaten 16, 3126 Tønsberg

18.00-20.00 24. juni 2019

Villa Utsikten, Storgt. 9, Lillehammer

19.00-21.00 24. juni 2019

Batteriet, Kong Oscars gate 62, 5017 Bergen

18.00-20.00 25. juni 2019

Batteriet, Fredensborgveien 24 A, 2. etg.

18.30-20.30 26. juni 2019

Batteriet, Schultz gate 8