Ny forskning avdekker sammenheng mellom bipolar lidelse og høy intelligens

Ny, norsk forskning viser at det er en genetisk sammenheng mellom bipolar lidelse og høy intelligens. Mennesker med bipolar lidelse er ofte kreative og oppfinnsomme, og mange kjente kunstnere og artister har en bipolar lidelse.

Frivilligkoordinator i foreningen, Tonje F. Smith, har hatt diagnosen i 10 år og kjenner seg godt igjen i beskrivelsen av både de positive og kreative utslagene ved sykdommen, men har også kjent på de depressive og ikke fullt så lystige sidene.

Studien er et samarbeidsprosjekt med internasjonale forskningsmiljøer, ledet av Norsk senter for forskning på mentale lidelser, NORMENT,  Oslo Universitetssykehus/UiO. Bipolarforeningen og NORMENT er samarbeidspartnere.

Forskningsrapporten kan du lese her.

Du kan lese hele Tonjes historie i VG+ her.

Bipolarforeningen følger helsemyndighetens råd om smitteforebygging i forbindelse med Korona-utbruddet. Vi har valgt å avlyse alle åpne treff og andre fysiske aktiviteter inntil videre. Følg med på nettsiden for informasjon om online-aktiviteter.

Vi gleder oss til vi kan ønske dere velkommen til fysiske møteplasser igjen!