- Mennesker med bipolare lidelser kan være fantastiske ressurser

Johan har en imponerende karriere, en støttende kone og familie. Han forteller at alt han har oppnådd, er mye takket være den bipolare lidelsen – men at alt som har gått i stykker og blitt vanskelig også skyldes det samme.

Redsel for å miste jobben
Når nedturen kommer klarer han ikke å stå opp på morgenen, ønsker seg dødelige sykdommer og ser kun elendige fremtidsutsikter. Selv når suksessen og arbeidsevnen er der, lurer alltid muligheten for å kunne miste jobben i bakgrunnen. Johan mener at mennesker med bipolare lidelser er fantastiske arbeidstakere og ressurser, men at arbeidet må tilrettelegges i perioder.

Mange gode tilbakemeldinger etter åpenheten
Det var ingen som var overrasket da diagnosen kom, og han forteller at han er veldig åpen om sykdommen og har fått mange gode tilbakemeldinger rundt det. Han sier at han nok ikke er like åpen om alle de «ville» tingene han har gjort underveis, og famille og venner kan syns det blir litt for mye av det gode når det gjelder åpenhet også.

Kortfilm om bipolar lidelse
Johan er medlem av Bipolarforeningen, og historie hans er én av de som blir portrettert i kortfilmene om bipolar lidelse. I forarbeidet med filmene beskrev Johan hvordan han opplever hypomanien:

- Jeg blir ustoppelig, arrogant, fryktelig produktiv, har ikke fotfeste og havner i trøbbel med dårlige investeringer, for eksempel nye biler. Jeg begynner å trene og tror jeg skal bli verdens deiligste fyr. Jeg har hatt håp og tro på at jeg kan bli statsminister. Jeg har flere utroskap i bagasjen. Og jeg har ikke peiling på at jeg er ute på bærtur.

Bipolarforeningen har blitt tildelt midler av Stiftelsen Dam gjennom Rådet for psykisk helse til å produsere fem filmer om bipolar lidelse. Filmene kan allerede sees på YouTube-kanalen vår her.

Ønsker du noen å snakke med om bipolare lidelser som ”vet hvordan det er”? Bestill en samtale med en av våre likepersoner her.

Bipolarforeningen følger helsemyndighetens råd om smitteforebygging i forbindelse med Korona-utbruddet. Vi har valgt å avlyse alle åpne treff og andre fysiske aktiviteter inntil videre. Følg med på nettsiden for informasjon om online-aktiviteter.

Vi gleder oss til vi kan ønske dere velkommen til fysiske møteplasser igjen!