Linedans - Skriv! Det hjelper!

Frivillig i Bipolarforeningen, Ragnhild Elisabeth Lindgård, har lenge kjent at det å skrive har hatt en terapeutisk effekt for henne. Gjennom skrivingen har mørke tanker blitt forvandlet til vilje, mot og håp. Sammen med psykiater Reidun Mæasel Kolvik har Ragnhild nå gitt ut selvhjelpsboken "Linedans - Skriv! Det hjelper!".

Ragnhild har lenge gått med et ønske om å dele skriveerfaringene sine med andre og ville samarbeide med en fagperson innen psykiatrien som kunne bekrefte det forskningen viser, at skriving kan ha terapeutisk effekt. Det skulle vise seg at den fagpersonen hun ble foreslått å samarbeide med, hadde vært terapeuten hennes noen år tilbake. 

"Jeg tenkte jeg ikke kunne spørre henne, men så møttes vi to dager etter hverandre, tilfeldigvis, på en litteraturfestival i byen og vi kom i prat. Jeg tok mot til meg og spurte om hun hadde erfaring på skriving som terapi. Det ble starten på et samarbeid om ei bok som vi nå utgir sammen på Kolofon forlag."

- Fokus på teksten som tekst, ikke meg som person

"I samtaleterapi handler det om meg. I skrivingen handler det om teksten som tekst. Ingen spør på et skrivekurs om teksten handler om meg. Fokuset er på teksten som tekst, og ikke meg som person. Dette er et av flere aspekter som vi kommer inn på i boka vår. Vi deler med leseren hvordan skriving har vært til glede og hjelp for oss, jeg i min erfaring som pasient og norsklærer og Reidun som psykiater og forfatter." 

Ragnhild liker å sammenligne det å skrive med fotosyntesen. "Gift forvandles til livgivende oksygen. Gjennom skrivingen min forvandles mørke tanker til vilje, mot og håp. Fotosyntese er en god metafor, fordi den viser hvor livsnødvendig skriving kan oppleves".

En linedansers følelser

"En linedanser må kanskje takle følelser som frykt og redsel. Hun må tro at det skal gå bra. Hun må ha håp. Kanskje må hun være litt gal som tør? Hun må på et tidspunkt bestemme seg for å gå, og så går hun." Dette sitatet er hentet fra boken til Ragnhild. 

I boken deler hun og Reidun fortellinger, teksteksempler og kommer med skriveråd til leseren. Boka er til salgs i alle nettbokhandlere.

Se opptak av bokbad på Stormen bibliotek i Bodø med boken "Linedans - Skriv! Det hjelper!" her.

20
18.00-19.30 20. april 2021

På Zoom, påmelding for lenke

21
18.00-20.00 21. april 2021

Frivilligsentralen Porsgrunn , Storgata 115, 3921 Porsgrunn

21
18.30-19.30 21. april 2021

Oppmøte: Olav Tryggvasons-statuen/monumentet

22
18.00-19.30 22. april 2021

Digitalt på Zoom, påmelding for lenke

22
18.00-20.00 22. april 2021

På Zoom, påmelding for lenke

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.