Gratulerer til våre nye likepersoner!

Vi er stolte av å annonsere at vi nå har ni nye likepersoner i foreningen. Helgen 1.- 3. desember deltok ni frivillige på likepersonkurs på Best Western Hotel på Gardermoen. Deltakerne fikk en grundig opplæring i blant annet samtaleteknikk, kommunikasjon og grensesetting.

Det å være likeperson krever at man først og fremst er god til å lytte og veilede. Likepersonarbeidet er en viktig del av Bipolarforeningens arbeid for personer med bipolar lidelse og deres pårørende, og vi er stolte av at vi nå har ni nye likepersoner som er godt rustet og motiverte for oppgaven.

Hva er en likeperson?

Bipolarforeningens likepersoner har selv erfaring med bipolar lidelse og bruker sin kunnskap og erfaringer til å støtte andre som står i en lignende situasjon. En likeperson har følelsesmessig bearbeidet sine egne erfaringer med sykdommen slik at personen kan være en god støtte for andre. Likepersonen vil lytte, gi veiledning og kan informere om rettigheter.

Det er viktig å understreke at en likepersoner ikke er en fagperson og skal ikke ses på som en erstatning for det profesjonelle hjelpeapparatet, men heller som et supplement til behandling.

Likepersonene er medlemmer av Bipolarforeningen, har gjennomført og bestått foreningens likepersonkurs og fått veiledning. Likepersonene er frivillige, har taushetsplikt og må forholde seg til Bipolarforeningens vedtekter og verdigrunnlag.

Ønsker du noen å snakke med?

Likepersontjenesten er et gratis medlemstilbud. Fyll ut dette skjemaet dersom du er interessert i å bestille en time med en av våre likepersoner. Du kan lese mer om Bipolarforeningens likepersontjeneste her.

Likepersonarbeidet i Bipolarforeningen utføres på forskjellige måter. Som regel foregår samtalene på telefon og e-post, men i enkelt tilfeller kan også personlige møter avtales.

Tilbudet gjelder alle som er berørt av depresjon og bipolar lidelse, enten du selv har diagnosen, er pårørende eller fagpersonell.

Ta kontakt med post@bipolarforeningen.no dersom du har spørsmål til tjenesten eller selv ønsker å bli likeperson i foreningen.

Se alle aktiviteter her.

18.00-20.00 21. august 2018

Batteriet, Fredensborgveien 24 A, 2. etg.

18.00-20.00 27. august 2018

Lie bydelshus, Cappelens gt. 8, 3717 Skien