Gratulerer til våre nye likepersoner!

Vi er stolte av å annonsere at vi nå har ni nye likepersoner i foreningen. Helgen 1.- 3. desember deltok ni frivillige på likepersonkurs på Best Western Hotel på Gardermoen. Deltakerne fikk en grundig opplæring i blant annet samtaleteknikk, kommunikasjon og grensesetting.

Det å være likeperson krever at man først og fremst er god til å lytte og veilede. Likepersonarbeidet er en viktig del av Bipolarforeningens arbeid for personer med bipolar lidelse og deres pårørende, og vi er stolte av at vi nå har ni nye likepersoner som er godt rustet og motiverte for oppgaven.

Hva er en likeperson?

Bipolarforeningens likepersoner har selv erfaring med bipolar lidelse og bruker sin kunnskap og erfaringer til å støtte andre som står i en lignende situasjon. En likeperson har følelsesmessig bearbeidet sine egne erfaringer med sykdommen slik at personen kan være en god støtte for andre. Likepersonen vil lytte, gi veiledning og kan informere om rettigheter.

Det er viktig å understreke at en likepersoner ikke er en fagperson og skal ikke ses på som en erstatning for det profesjonelle hjelpeapparatet, men heller som et supplement til behandling.

Likepersonene er medlemmer av Bipolarforeningen, har gjennomført og bestått foreningens likepersonkurs og fått veiledning. Likepersonene er frivillige, har taushetsplikt og må forholde seg til Bipolarforeningens vedtekter og verdigrunnlag.

Ønsker du noen å snakke med?

Likepersontjenesten er et gratis medlemstilbud. Fyll ut dette skjemaet dersom du er interessert i å bestille en time med en av våre likepersoner. Du kan lese mer om Bipolarforeningens likepersontjeneste her.

Likepersonarbeidet i Bipolarforeningen utføres på forskjellige måter. Som regel foregår samtalene på telefon og e-post, men i enkelt tilfeller kan også personlige møter avtales.

Tilbudet gjelder alle som er berørt av depresjon og bipolar lidelse, enten du selv har diagnosen, er pårørende eller fagpersonell.

Ta kontakt med post@bipolarforeningen.no dersom du har spørsmål til tjenesten eller selv ønsker å bli likeperson i foreningen.

Se alle aktiviteter her.

18.00-20.00 23. januar 2018

Batteriet, Fredensborgveien 24 A, 2. etg.

18.20-20.00 25. januar 2018

Batteriet, Jordbruksvegen 46, Bodø

19.00-21.00 30. januar 2018

Villa Utsikten, Storgt. 9, Lillehammer

18.30-20.30 31. januar 2018

Schultz gate 8

18.00-20.00 7. februar 2018

Frivilligsentralen i Sandefjord, Stockfleths gate 8

19.30-21.00 12. februar 2018

Midjord Bydleshus, Storhaug Stavanger

18.00-20.00 21. februar 2018

Batteriet, Jordbruksveien 46, Bodø

18.00-20.00 21. februar 2018

Aksen på Husnes, Kvinnherad Frivilligsentral

Lærings- og Mestringssenteret ved Nidaros DPS har den 25. januar temakveld for pårørende om bipolare lidelser.

Hedda har vært frivillig i Bipolarforeningen siden 2013 og ble nylig fylkeskontakt i Vestfold. Som likeperson ønsker hun å bruke kunnskapen og erfaringene sine med lidelsen til å hjelpe andre.

For Monique betyr det mye å kunne hjelpe andre til å mestre hverdagen sin – derfor ble hun likeperson i Bipolarforeningen.

Runa begynte som frivillig i Bipolarforeningen i april 2017 og bare noen uker senere ble hun valgt inn som vara i styret. Nå har Runa tatt Bipolarforeningens likepersonkurs og gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern