Fylkeskontakter i Agder!

Under samlingen i slutten av april ble Grethe Matzow og Erlend Waade ønsket velkommen som foreningens første fylkeskontakter i Agder. Vi har lenge ønsket å starte opp aktiviteter på Sørlandet og er strålende fornøyde med å ha fått med oss disse to på laget!

Grethe Matzow er født i Oslo, men har bodd i Kristiansand i snart 30 år. «Jeg har savnet ett treffsted for oss med bipolar lidelse og meldte meg inn i foreningen for ca. ett år siden. Siden det ikke fantes noe treffsted her på Sørlandet bestemte jeg meg for å trå til selv.»

Grethe tok kontakt med administrasjonen og ble raskt koblet med Erlend Waade som gikk med de samme tankene bare noen kilometer unna.

«Jeg har vært med i ulike selvhjelpsgrupper tidligere, noe som har vært lærerikt og betydd mye for meg. Derfor tenkte jeg det var fint å få til et regelmessig treff i fylket», sier Erlend som bor på Nodelandsheia, kun et kvarters kjøring fra Kristiansand.

Åpent treff i Kristiansand

Det tok ikke lang tid før Grethe og Erlend inviterte til det første åpne treffet i Kristiansand. «Vi har gjennomført de to aller første åpne treffene denne våren. Vi har ikke vært så mange på treffene, men det har vært fine samtaler og vi har blitt godt kjent. Vi kommer til å fortsette med ett treff i måneden, og vi har god tro på at vi blir flere etter hvert», sier Erlend.

Treffene finner sted hver første tirsdag i måneden kl. 18 - 20  i Rådhuskjelleren i Kristiansand rådhus (hovedinngang fra Torvet). Det neste treffet er tirsdag 5. juni.

Tilbudet er gratis, uforpliktende, uten program og med lav terskel. Treffene er både for personer med bipolar lidelse og pårørende, og uten krav påmelding.

"Vi legger vekt på å dele erfaringer omkring bipolaritet, men alle står helt fritt til å bestemme hva og hvor mye de ønsker å dele", sier Erlend.

Bipolar type 2

Både Grethe og Erlend har en bipolar diagnose type 2. Grethe fikk diagnosen for rundt 15 år siden, og så allerede tidlig i ungdomsårene de første tegnene. Erlend fikk diagnosen for 1,5 år siden, selv om han selv mener han har hatt lidelsen mye lenger.

"Jeg har hatt mange og lange depressive perioder helt siden barndommen, men også veldig aktive og intense perioder. Jeg fikk diagnosen bipolar 2 for ca 1,5 år siden etter en lang (hypo)manisk periode. Selv godtok jeg diagnosen for ca ett år siden. Jeg har siden det satt meg godt inn i ulike fakta om sykdommen og snakket med mange andre med samme diagnose. Jeg har også gjennomført kurs for likepersoner i regi av Bipolarforeningen".

Viktig med erfaringsutveksling

"Jeg syns jeg har lært mye om meg selv både på godt og vondt gjennom livets mange opp- og nedturer. Men jeg vet jeg fortsatt har mye mer å lære, spesielt gjennom å møte andre med samme sykdom. Jeg vil også gjerne dele mine egne erfaringer med andre. For meg har slik deling allerede vært noe av det viktigste for min tilfriskningsprosess. Sammen med andre ting har det gjort at jeg nå føler meg i "balanse", og opplever mye mening og glede i livet mitt.

Vi i Bipolarforeningen er strålende fornøyde med å fått Grethe og Erlend som fylkeskontakter, og ønsker alle i Agder velkommen til åpent treff!

Hvis du har ønsker til aktiviteter i Agder, eller har lyst til å ta en mer aktiv rolle i foreningen, må du gjerne kontakte Grethe og Erlend på agder@bipolarforeningen.no eller administrasjonen på post@bipolarforeningen.no

Se alle aktiviteter her.

19.00-21.00 26. juni 2018

Villa Utsikten, Storgt. 9, Lillehammer

18.30-20.30 27. juni 2018

Schultz gate 8

19.00-21.00 28. juni 2018

Batteriet i Bergen, Kong Oscars gt. 62

18.00-20.00 4. juli 2018

Frivilligsentralen i Sandefjord, Stockfleths gate 8

19.00-21.00 4. juli 2018

Sandvika VGS, Elias Smiths vei 15, 1337 Sandvika - Møterom 27-03

18.00-20.00 1. august 2018

Frivilligsentralen i Sandefjord, Stockfleths gate 8

18.00-20.00 7. august 2018

Batteriet, Fredensborgveien 24 A, 2. etg.

18.30-19.30 15. august 2018

Batteriet, Schultz gate 8