Frivilligsamling og årsmøte i Bipolarforeningen

Helgen den 26.-28. april møttes 23 frivillige på Scandic Gardermoen for å planlegge aktiviteter fremover, diskutere frivillighet i foreningen og lære om demokratiske strukturer i frivillige organisasjoner. Samlingen ble avsluttet med Årsmøte hvor vedtektsendringer ble vedtatt og nytt styre valgt inn.

Frivillighet i Bipolarforeningen

I 2018 ble det registrert 3177 timer ubetalt, frivillig arbeid nedlagt av foreningens fylkeskontakter, treffledere, likepersoner og andre ressurspersoner. Dette er en økning på 133% fra 2017 hvor antall registrerte timer lå på 1365 timer. Temaet for samlingen i år var «Frivillighet i Bipolarforeningen». Både for å feire all aktiviteten vi har fått til i 2018, men også for å sammen planlegge en satsing på rekruttering av nye frivillige i tiden som kommer.

Hvordan skal vi rekruttere nye medlemmer og frivillige? Hvordan skal de frivillige tas imot? Hvordan skal vi holde frivillige motiverte til å fortsette engasjementet i foreningen? Dette var noen av spørsmålene som ble diskutert.

Vi i Bipolarforeningen er stadig på jakt etter engasjerte mennesker som ønsker å gjøre en innsats for å gjøre hverdagen til personer med bipolar lidelse og pårørende enklere. Er du interessert i bidra som frivillig? Fyll ut skjemaet her for en uforpliktende samtale med Frivilligkoordinator Tonje Fjeldstad Smith.

 

Besøk av Frivillighet Norge

På lørdagen fikk vi besøk av Vanja Konradsen fra Frivillighet Norge som ga oss faglig input og inspirasjon til å jobbe videre med rekruttering i foreningen. Vanja snakket blant annet om betydningen av frivillig arbeid for samfunnet, hvordan vi kan ta i bruk frivillig.no som et verktøy for å rekruttere nye medlemmer og viktigheten av å rett og slett spørre folk om de er interesserte i å bidra.  

Hele presentasjonen til Vanja kan lastes ned her.

 

Parallelle sesjoner: Workshop om Verdensdagen for psykisk helse og erfaringsforedrag

På ettermiddagen fikk deltagerne velge om de ville delta på gruppe om Verdensdagen, hvor aktiviteter knyttet til årets tema «Gi tid» ble diskutert, eller på gruppe to som jobbet med å utarbeide og holde egne erfaringsforedrag.

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse begynte i 1992 og markeres i dag i over 150 land. Verdensdagen markeres den 10. oktober hvert år og har som mål å øke kunnskap og åpenhet om psykisk helse, og fremme gode levevaner. Målet er å gjøre det like lett å snakke om vår psykiske helse som vår fysiske helse. Les mer om Verdensdagen her. I fjor hadde Bipolarforeningen markeringer i fire fylker, og vi har i år mål om enda større deltakelse.   

Om Erfaringsforedrag

Den andre gruppen jobbet med å utarbeide egne erfaringsforedrag og øve på disse foran gruppen. En svært viktig del av arbeidet i Bipolarforeningen er nettopp å dele av den kunnskapen vi sitter på med det å leve med en bipolar lidelse eller å være pårørende. Vi har per i dag en håndfull frivillige som holder erfaringsforedrag på mestringskurs og andre arenaer, og jobbet denne helgen med å lære opp nye erfaringsformidlere.

Kurs i organisasjonsarbeid

På søndag formiddag holdt organisasjonsretoriker og tidligere styreleder i LNU, Stian Seland, et matnyttig kurs om organisasjonsarbeid i frivillige organisasjoner. Hvordan jobber et styre? Hva er et årsmøte? Hvordan fungerer de demokratiske strukturene i en organisasjon? Dette var noen av temaene som ble gjennomgått, og var en fin oppfrisker å få rett før Årsmøtet. 

Hele presentasjonen til Stian kan lastes ned her. 

Årsmøte i Bipolarforeningen med nytt styre og vedtektsendringer

Søndag klokken 11 var det dags for årsmøtet 2019. 26 personer deltok og av disse var 20 stemmeberettigede.

Stian Seland ble valgt som dirigent for årsmøtet, en oppgave han ledet med stø hånd. 

Daglig leder Nina Antonov ble valgt som sekretær, og administrasjonen ble valgt som tellekorps.

Årsberetningen, årsregnskapet og budsjettet ble gjennomgått og godkjent av Årsmøtet.

   

Tre innkomne saker var oppe til avstemning:

1)      Retningslinjer for valgkomiteen

2)      Snakk om medisiner på åpne treff

3)      Vedtektsendringer

      

Nytt styre i Bipolarforeningen

Nytt styre ble valgt, og styret for perioden 2019-2020 ser nå slik ut:

Leder – Marianne Hansen, Rogaland (2019-2021)

Nestleder – Runa Marie Lifjeld, Trøndelag (2019-2021)

Styremedlem – Stig Bech, Oslo (2018-2020)

Styremedlem – Hedda Abel, Vestfold (2019-2021)

Styremedlem – Irene Nordberg, Oslo (2018-2020)

Styremedlem – Elisabeth Jensen, Nordland (2019-2021)

Varamedlem – Vivian Helen Nielsen, Akershus (2019-2020)

Varamedlem – Henning Anundsen, Vestfold (2019-2020)
   

Fred Gerkum (leder), Egil Smith og Radi Kenneth Johansen ble valgt til valgkomite.

 

Årsmøteprotokollen blir lagt ut på medlemssiden og sendt på mail til alle medlemmer i uke 19.

Vil DU ha en stemme på Årsmøtet i 2020? Meld deg inn i foreningen for 250,- i året. Send SMS: "BFN din epostadresse og fødselsår" til 2090 og du blir trukket 250,- fra telefonregningen din. Les mer om medlemsfordelene våre her. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.