Dikt: Jeg er som...

Lene Haave Jacobsen er medlem i Bipolarforeningen. Hun har sendt oss fem fine dikt. Kanskje du kjenner deg igjen? 

Jeg er som en flaggstang

Jeg er som en flaggstang – det er ikke utseende jeg her tenker på ;)
Men noen ganger er jeg høy på meg selv. Flagget til topps vaier friskt i vind. Kanskje for friskt. Andre ganger fires jeg ned og flagget henger også rett ned.

Jeg kan også gå for halv stang, i alle fall føles det slik. Til og med kunne jeg noen ganger ønske det. Det er heldigvis sjeldent.

Jeg liker meg best når jeg blafrer sånn passe. Med friske, fine og klare farger. Ikke slike blasse og grå.

Jeg er som et hav

Jeg er som et hav – riktig nok ikke et hav av blomster ;)
Men et osean. Et hav av stormer, kuling og en orkan nå og da. Det kan også være blikkstille. Ikke så mye krusning.

Noen liker meg ikke, andre elsker meg. Slik vil det kanskje alltid være.

Hvis jeg bare kan holde meg frisk, til glede for meg selv og de rundt meg. Det finnes jo også de som er avhengig av meg. Det trives jeg med. Men forsøpling liker jeg ikke. Det skader både meg og mange andre. Tenk hvor vakkert det er i soloppgangen, da må man også tåle solnedgangen. Vakre på sine måter. Som havet er skiftende i flo og fjære. Igjen og igjen. Slik er også jeg.

Vær som et tog

Vær som et tog. Ha stødig kurs. Ikke vingle hit og dit. Ha en plan om hvor du skal. Hold ruten og prøv å være punktlig. Ikke for fort frem fra start, du kan falle av sporet. Heller ikke for sakte. Det blir bare kjedelig. Noen tog må ta den lange, harde linja. Andre den mer behagelige. Noen ser ikke to spor eller de som deler seg. Vi er forskjellige. Sørg uansett for nok energi. Du er en maskin. Rutiner og sikkerhet er viktig. >Vær en som folk kan stole på. Renslighet og behagelig er både bra for deg selv og andre. Ikke for kostbar og ikke billig. Du kan virke useriøs. Kvalitet og trygghet er alfa og omega. Livet er en reise.

Vær som et hus

Vær som et hus. Sørg for å ha nok takhøyde. Ha hjerterom. Noen mennesker har en nøkkel. Andre må banke på. Hvem du vil åpne for er ditt valg. Vær rustet mot allslags vær. Grunnmuren må være i orden. Stabilt og drenert. Råte blir aldre bra. Bedre å bygge solid enn å måtte rive. Å rive tar bare sekunder, å måtte bygge på nytt tar lang tid. Hold fasaden i orden. Ikke så mye for andre, men for deg selv. Og sist, men ikke minst, ikke fortell til noen om ditt hemmelige rom, en hemmelig skuff etc. Ellers har du ingen steder hvor du føler deg trygg.

Vær som et tre

Vær som et tre. Strekk deg mot lyset. Se ikke lenge etter skyggene du kastet fra deg. Ha kontakt med dine røtter. Vend et annet blad når du må. Rank har du stått der gjennom storm og stiv kuling i kastene. Bedre å måtte bøye seg enn å la seg knekke. En dag må også du falle til jord. Enn så lenge ikke bekymre deg. Etter regn kommer sol. Vær glad for hver lille solstråle og regndråpe. Det er det du vokser av. Ingenting kan vokse bare av solskinn.

Husk – Drikk vann! ;)

21
18.00-20.00 21. september 2021

Batteriet: Fredensborgveien 24A, 0177 Oslo

22
18.00-20.00 22. september 2021

På Zoom, påmelding for lenke

23
11.30-13.30 23. september 2021

På Zoom, påmelding for lenke

23
19.00-20.30 23. september 2021

På Zoom, påmelding for lenke

28
19.00-21.00 28. september 2021

Kronstad DPS. Fjøsangerveien 36, 5054 Bergen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.