Bli bedre kjent med kommunikasjonsansvarlig Liv Aarberg

Liv Aarberg er nyansatt kommunikasjonsansvarlig hos oss i Bipolarforeningen. Da vi i vår utlyste den nyopprettede stillingen var vi så heldige å få inn hele 130 søknader.

Blant mange sterke kandidater falt valget tilslutt på Liv, som har bred erfaring fra kommunikasjonsfeltet - blant annet fra Helsedirektoratet og politikken. I denne saken får du blant annet vite hvorfor Liv er så opptatt av psykisk helse, hva favorittserien hennes er, og hvilken ny interesse hun plutselig fikk under den første lockdownen.

Hei, Liv! Kan du fortelle litt om deg selv?

Ja :) Jeg er 26 år og har en bachelor i PR, kommunikasjon og media fra Høgskulen i Volda. En liten og nydelig bygd i Møre og Romsdal, kjent for sin medieutdanning. De siste to årene har jeg jobbet fulltid som kommunikasjonsrådgiver i partiet Venstre, og før det jobbet med kommunikasjon for Helsedirektoratet. Jeg har gjort mye frivilig arbeid, og har vært så heldig å få jobbe med ting som jeg ellers ville gjort frivillig arbeid for.

På fritiden liker jeg å trene, mye fordi jeg føler det rettferdiggjør all den tiden jeg bruker på sofaen foran TV’en. Jeg har en katt som er på størrelse med, og oppfører seg som, en liten hund. Jeg har også en bonuskatt, da jeg nylig flyttet sammen med bestevenninnen min. Under første lockdown var jeg en av de som ble dratt inn i bakeuniverset, noe som har gjort meg over gjennomsnittet interessert i gjærbakst.

Vi er glade for at du har begynt å jobbe hos oss. Hvorfor ble det Bipolarforeningen?

Som person har jeg et stort personlig engasjement for psykisk helse. Min politiske interesse kommer av engasjementet for at psykisk helse må bli tatt på alvor. Jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor psykisk helse ikke er likestilt med fysisk helse. Hvorfor har for eksempel alle tilgang på en fastlege innenfor økonomiens rimeligheter, men ikke en psykolog? Hvorfor får man hjelp med en gang med en brukket fot, mens du må vente flere måneder for hjelp om du har en depresjon?

Drømmen min har alltid vært å få bruke kompetansen min til å jobbe for en organisasjon som hjelper personer med psykiske lidelser og deres pårørende. Selv er jeg også pårørende til en mor og en søster med bipolare lidelser. Jeg er veldig glad for at jeg nå får muligheten til å jobbe for det jeg brenner for aller mest! Da jeg tilfeldigvis så stillingsannonsen var jeg ikke på jobbjakt, men jeg klarte ikke la vær å søke på denne stillingen. Den passet bare for godt :)

Fortell litt om din tid som kommunikasjonsrådgiver i Venstre

Jeg var i denne stillingen i litt over 2 år. I politikken er man innom alt mulig, og det finnes ikke en eneste dag som er lik! Her var det kontinuerlig nye utfordringer og det var mye å lære. I denne jobben vil jeg si at jeg har fått solid erfaring med kommunikasjonsoppgaver som sosiale medier, nyhetsbrev, innholdsproduksjon og web. Erfaringen som ansatt og tidligere frivillig har også gitt meg god kompetanse om organisasjonsutvikling og politisk påvirkning.

Du har vært hos oss i Bipolarforeningen i litt over en måned nå. Hva er det som har gjort størst inntrykk?

Det må definitivt være alle de medlemmene og frivillige jeg har møtt til nå, som er så beintøffe og åpen om sine erfaringer med bipolar lidelse. Jeg kjenner meg ydmyk som får lov til å høre og lære om lidelsene av de med mest erfaring. Jeg tror dette gjør et ekstra stort inntrykk på meg siden jeg er pårørende selv.

Under denne andre runden med lockdown er det mange som plutselig har ekstra tid til å se på serier, høre på podcast og lese bøker. Har du noen favoritter du kan anbefale?

Det er et stort spørsmål! En av de beste seriene jeg har sett på lenge er "Euphoria". Jeg vet at denne serien var en stor greie i fjor, jeg er bare litt sen. Det kommer faktisk frem i løpet av serien at hovedkarakteren har en bipolar lidelse! Kan anbefales. Ellers så hører jeg en del på podcasten "Sånn er du" med Harald Eia og Nils Brenna. Kan også anbefale den nye podcasten til Erik Follestad, "Hvordan har du det, mann?".

19.00-20.30 2. desember 2020

På Zoom, påmelding for lenke

18.00-19.30 3. desember 2020

Digitalt på Zoom

18.00-20.00 8. desember 2020

Bleikemyr bydelshus, Myrullveien 3, 5518 Haugesund, Biblioteket

18.00-20.00 8. desember 2020

Villa Groheim, Jørgen Moes gt 1, 4616 Kristiansand. Parkering ved bryggeriet.

18.00-20.00 9. desember 2020

Frivilligsentralen i Sandefjord, Stockfleths gate 8