Bipolardagen 2019

Den 30. mars er verdensdagen for bipolare lidelser. Bli med å markere dagen med oss! 

Den første verdensdagen for bipolare lidelser ble markert den 30. mars i 2014 på fødselsdagen til Vincent Van Gogh. Han ble etter sin død diagnostisert med mest sannsynlig å ha hatt en bipolar lidelse. Dagen markeres internasjonalt som en informasjons- og antistigmakampanje.

Her er noen forslag til hvordan DU kan bli med og markere dagen:

Facebook-ramme

Legg til rammen vår på profilbildet ditt på Facebook og oppfordre gjerne venner og bekjente til å gjøre det samme! Jo flere vi er som legger rammen på profilbilde vårt, desto mer oppmerksomhet får vi rettet mot denne dagen og bipolare lidelser. Sånn gjør du det:

  1. Gå inn på din egen profil på Facebook og hold musepeker over profilbildet. Klikk på «oppdater profilbildet» og «legg til ramme». Søk etter «Verdensdagen for bipolare lidelser». Legg til. La bilde stå til 1. april.
  2. Legg gjerne til en kommentar i beskrivelsen. Du kan f.eks. kopiere denne teksten: Den 30. mars er verdensdagen for bipolare lidelser! Visste du at 2-3% av den norske befolkningen har en bipolar lidelse? Det tilsvarer rundt 150.000 mennesker. Bipolarforeningen tilbyr kurs og tjenester for personer med diagnosen og pårørende. Les mer om foreningens tilbud her: www.bipolarforeningen.no 

Delta på et av våre åpne treff

Foreningen arrangerer åpne treff for personer med bipolare lidelser og pårørende. Dette er møteplasser hvor du kan dele erfaringene dine med andre. Verdensdagen blir markert på treffene på eller rundt den 30. mars. Ta en titt i kalenderen vår her og se om det er et treff i nærheten av der du bor.  

Markering av Verdensdagen i Sandefjord

Bipolarforeningen Vestfold og Telemark inviterer til en hyggelig og lærerik kveld på Sandefjord Medisinske Senter i anledning Verdensdagen for Bipolare lidelser lørdag 30.mars kl.17.00 - ca. kl. 20.00.

Dagens forelesere er Ragnhild Elisabeth Lindgård og Jannik Abel.

Jannik er en allsidig kunstner og sertifisert Coach i Zen Coaching nettverket. Hun kommer til oss for å holde ett av sine meget populære «Life Talks». Dagens tema vil være: «Normalt vs. naturlig». «Å være menneske i dette livet er det jeg holder foredrag om».

Ragnhild er en av Bipolarforeningens Fylkeskontakter i Nordland. Ragnhild har, sammen med psykiater Reidun Mæsel Kolvik, skrevet boken: «Linedans – Skriv! Det hjelper!». Det er denne boken som er utgangspunkt for hennes foredrag. Ragnhild vil snakke om hvordan hun har brukt, og fremdeles bruker, skriving bl.a. i sin egen bedringsprosess fra Bipolar lidelse.

Arrangementet er gratis, og passer for alle! Både de uten, og de med, psykiske utfordringer.

20
18.00-19.30 20. april 2021

På Zoom, påmelding for lenke

21
18.00-20.00 21. april 2021

Frivilligsentralen Porsgrunn , Storgata 115, 3921 Porsgrunn

21
18.30-19.30 21. april 2021

Oppmøte: Olav Tryggvasons-statuen/monumentet

22
18.00-19.30 22. april 2021

Digitalt på Zoom, påmelding for lenke

22
18.00-20.00 22. april 2021

På Zoom, påmelding for lenke

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.