Siste nytt

Under samlingen i slutten av april ble Grethe Matzow og Erlend Waade ønsket velkommen som foreningens første fylkeskontakter i Agder. Vi har lenge ønsket å starte opp aktiviteter på Sørlandet og er strålende fornøyde med å ha fått med oss disse to på laget!

Dokumentaren Making sense together av regissør Ellen Ugelstad undersøker forholdet mellom makt og avmakt i psykiatrien. Filmen har verdenspremiere under den internasjonale filmfestivalen Oslo Pix, og vises den 6. og 7. juni.

Da Vegard oppdaget at bursdagen hans var på samme dag som verdensdagen for bipolare lidelser, bestemte han seg for å lage en innsamlingsaksjon for Bipolarforeningen.

Vi opplevde tekniske problemer med forumet før påsken, noe som førte til at forumet var nede i rundt to uker. Problemet er nå løst.

Frivillig Kim Stidahl har laget et nydelig innslag for Bipolarforeningen som blir sendt på TV2s kanaler under reklamefrie dager i påsken.

Forskning viser at personer i manisk fase er ekstra følsomme for blått lys som vi naturlig eksponeres for fra sola, men også kunstig fra LED-belysning. Oransje briller har vist positiv effekt ved å blokkere det blå lyset.

Vi har satt opp mestringskurs for første gang i Trondheim, 18.-19. april. Meld deg på!

I slutten av januar sendte vi ut en spørreundersøkelse i nyhetsbrevet og fikk inn nesten 100 svar!

Hva kan du gjøre for å leve best med en bipolar lidelse? Dette er det overordnede spørsmålet for Bipolarforeningens mestringskurs.

Nå kan DU fortelle NAV hva uføretrygdede trenger for å komme i arbeid!

Norsk senter for forskning på mentale lidelser (NORMENT) har utviklet appen MinDag for personer med bipolare lidelser. De søker nå etter personer til testing av appen. Er du kandidaten de leter etter?

Den 30. mars er verdensdagen for bipolare lidelser. Bli med å markere dagen med oss!

I vinter begynte Hedda og Monique som fylkeskontakter og er allerede godt i gang med aktiviteter i Vestfold!

Runa begynte som frivillig i Bipolarforeningen i april 2017 og bare noen uker senere ble hun valgt inn som vara i styret. Nå har Runa tatt Bipolarforeningens likepersonkurs og gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

For Monique betyr det mye å kunne hjelpe andre til å mestre hverdagen sin – derfor ble hun likeperson i Bipolarforeningen.

Hedda har vært frivillig i Bipolarforeningen siden 2013 og ble nylig fylkeskontakt i Vestfold. Som likeperson ønsker hun å bruke kunnskapen og erfaringene sine med lidelsen til å hjelpe andre.

Vi har gleden av å invitere til eget treff for pårørende av bipolar lidelse den 22.februar 2018.

Bipolarforeningen inviterer til mestringskurs på Pårørendesenteret i Oslo, 22.-23. mars!

Vi er stolte av å annonsere at vi nå har ni nye likepersoner i foreningen. Helgen 1.- 3. desember deltok ni frivillige på likepersonkurs på Best Western Hotel på Gardermoen. Deltakerne fikk en grundig opplæring i blant annet samtaleteknikk, kommunikasjon og grensesetting.

Lærings- og Mestringssenteret ved Nidaros DPS har den 25. januar temakveld for pårørende om bipolare lidelser.

Ønsker du å bli brukerrepresentant i helsetjenesten? SAFO, Kreftforeningen og FFO-samarbeidet i Sør-Øst inviterer til opplæringsprogram 3.-4. mars.

Utvalget bidrar aktivt med fokus på brukermedvirkning inn i forskningsprosjekter fra eksterne aktører.  De holder også fokus og veileder styret på samfunnspolitiske tema og spørsmål innen psykisk helsefeltet.  Kontakt

Mestringsbloggen starter opp igjen i høst, og du kan bidra. Vi ønsker blogginnlegg om mestringsstrategier både fra personer med bipolar lidelse, pårørende og fra fagfeltet. Har du lyst til å bidra så send gjerne inn ditt innlegg til: post@bipolarforeningen.no

Gjennom Rådet for psykisk helse har vi sendt inn 2 søknader til Extrastiftelsen: Mestringsskolen som er en utvidelse av våre Mestringskurs, og en søknad om e-læringskurs for pårørende.

1. oktober forenkles ordningen for pasientreiser uten rekvisisjon.

4. desember, kl 13.00 – Thon Hotel Oslo Airport

Vi rydder opp på nettsiden og du kan oppleve at den er ustabil innimellom.

Søndag 23. april kl. 13.00 på Scandic Gardermoen, Jessheimvegen 467, Gardermoen

Bipolarforeningen Norge søker daglig leder i inntil 80 % stilling

Bipolarforeningen flytter til Hausmannsgt. 19 i Oslo 13. november. Vi er glade for å få kontorer og nærhet til alle våre samarbeidspartnere og få mulighet til å delta på det som skjer i langt større grad enn tidligere.

Bipolarforeningen ønsker Nina Antonov velkommen som ny daglig leder i foreningen fra 13. november. En nærmere presentasjon vil bli lagt ut etter tiltredelsen.

Se alle aktiviteter her.

19.00-21.00 26. juni 2018

Villa Utsikten, Storgt. 9, Lillehammer

18.30-20.30 27. juni 2018

Schultz gate 8

19.00-21.00 28. juni 2018

Batteriet i Bergen, Kong Oscars gt. 62

18.00-20.00 4. juli 2018

Frivilligsentralen i Sandefjord, Stockfleths gate 8

19.00-21.00 4. juli 2018

Sandvika VGS, Elias Smiths vei 15, 1337 Sandvika - Møterom 27-03

18.00-20.00 1. august 2018

Frivilligsentralen i Sandefjord, Stockfleths gate 8

18.00-20.00 7. august 2018

Batteriet, Fredensborgveien 24 A, 2. etg.

18.30-19.30 15. august 2018

Batteriet, Schultz gate 8